Cihazınız Su Hasarı Gördüğünde Neler Yapabilirsiniz?
  1. Anasayfa
  2. Haberler

Cihazınız Su Hasarı Gördüğünde Neler Yapabilirsiniz?

0

IP68 su geçirmez olması gereken bir Mate 20 Pro’ya sahip olduğumuz için, onu birkaç dakika suda bırakmanın çok fazla zarar vermeyeceğini düşündük. Ayrıca bir yedek telefon vardı (bir P40 Lite), bu yüzden bir şeyler ters giderse, yine de İnternet’e bağlı kalabiliriz. Tuzlu suyun bir cihaza zarar verebileceğini biliyorduk ama o balıklar için riske girdik. Ne yazık ki sonu iyi olmadı çünkü telefon aniden dondu. Yeniden başlatmaya zorladık, ancak dokunmatik ekran yanıt vermeyi kesti. Cihaz güç düğmesine yanıt vermeyi reddetti ve bir süre sonra kapandı.

Tuzlu suyu çıkarmak için musluk suyuna koydum ve ılık, kuru bir yere koyduk. Biraz pirinç aldıktan sonra içine koyduk ve birkaç saatliğine bıraktık. Ne yazık ki, bu yöntem çalışmadı.


Dokunmatik ekranda bir sorun olmadığından emin olmak için cam ekran koruyucuyu çıkardık ve suyun buharlaşması için telefonu pamuklu bir tişörtün içinde kuru bir yerde bıraktık. Telefonun dahili bileşenlerinin kuru olduğunu düşünerek şarj etmeye çalıştık. Telefon titredi, bildirim LED’i kırmızı yanıp sönmeye devam etti, bu yüzden deşarj olabileceğini düşünerek neredeyse bir saat şarjda bıraktık. Yine de, telefon açılmayı veya canlı olabileceğine dair herhangi bir işaret vermeyi reddetti.


Telefonu farklı modlara girmeye zorlamak için farklı tuş kombinasyonları denedik ancak yanıt alabildiğimiz tek mod Fastboot moduydu. USB kablosu takılıyken güç ve ses kısma düğmesini kullanarak erişti. Beyaz ekran belirdi, ancak açık bir şekilde biraz hasar gördüğü belli oluyordu, çünkü sürekli yeşil renkte yanıp sönüyor ve farklı renkli dikey çizgiler gösteriyordu. Bir süre sonra, tüm ekran yeşile döndü, yani batarya ve ayrıca telefonun CPU’su tarafından üretilen ısı nedeniyle, su buharlaştı ve anakartta kaldı.

Fastboot açıldıktan sonra telefonu açabildik. Ekran siyah olmasına rağmen, LED hala çalışıyordu, titreşim hala çalışıyordu ve hasar meydana gelmeden önce WiFi’yi açtığımız için telefon Ev WiFi ağıma bağlandı. OTG adaptörlü bir USB klavye bağladık, böylece telefonun kilidini açmayı başardık. Ayrıca çağrıları alabildik, ancak tüm ekran aksamı öldüğü için yanıt veremedik.


Kaybolan verileri kurtarabilmek için bir şekilde telefonu harici bir ekrana bağlamak gerekiyordu. Bu yüzden bir USB Type-C – HDMI adaptörü satın aldık. Birçok kez farklı klavye kombinasyonlarını denedikten sonra monitörde bir ekran almayı başardık. Telefon o noktada çok yavaştı (çünkü gerçek ekran ölmüştü), ancak bir şekilde Huawei Cloud sayesinde tüm verilerimi ondan kurtarmayı başardık.

Galeriye girdikten hemen sonra, resimler senkronize edildi, bu yüzden sualtı görüntülerini kurtardık ve ayrıca tam bir Yedekleme başlatabildik.

Sonuç olarak, cihazınız Su Geçirmez IP68 sınıfına sahip olsa bile, her türlü suya girme riski vardır, çünkü basınç farkı cihazınıza ciddi şekilde zarar verebilir ve zarar görebilir. Huawei Cloud sayesinde verilerimi en kolay şekilde yedekleyebildik. Fakat işler sizin için her zaman iyi gitmeyebilir, her zaman önlem almakta fayda var.


Yazımız için aşağıdaki emojilerden bir tanesini seç!
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    _dare_eder
    İdare Eder
  • 0
    gereksiz
    Gereksiz

Sayfamızın tek amacı sizlerin Huawei kullanım deneyimlerinizi en yüksek seviyeye taşımak ve kolaylıklar sağlamaktır... İlginç haberler, promosyonlar/yarışmalar ve #Huawei hakkında güncelleme yenilik haberleri öğrenen ilk siz olun! Siz değerli Huawei severler ile hem teknik hem de bilgi anlamında paylaşımlar yaparak sizlere en doğruyu ve en günceli sunabilmek.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir