Giderek daha fazla kişi Huawei kullanıyor ve daha fazla işlev şu anda bildirim çubuğundaki tüm olası semboller hakkında tekrar eden sorulara yol açıyor. Artık günlük yaşamdan bildiğimiz için burada bazı standart semboller var – örneğin WiFi sembolü. Ancak “Neyi etkinleştirdim?” diye sorduğunuz semboller de var.
Ayarlar Android / EMUI 8 ve Android / EMUI 9 veya 10 arasında farklılık gösterebilir. Bunun nedeni (her zaman olduğu gibi) menülerin yeniden yapılandırılmış olmasıdır. Her cihazda bulunmayan işlevler de vardır (örn. Performans modu).
Pil (Şarj durumu, hızlı şarj, süper şarj)
Pil kapasitesinin %15’i veya daha azı kullanılabilir olduğunda pil göstergesi kırmızıya döner. Yüzde göstergesi gizlenebilir, pil simgesinin yanında veya pil simgesinde görüntülenebilir.
Telefon şarj olurken, pilin yanında bir şimşek işareti belirir. Hızlı şarj ile şarj ederken, iki kez flaş görünür. SüperŞarj aktif olduğunda ise üçlü flaşı görebilirsiniz.
Kablosuz şarj (şu anda yalnızca Mate 20/30 Pro / P30/40 Pro ile mümkündür) ayrıca kendi şarj sembolüne sahiptir.
Performans Modu ve Güç Tasarrufu
Performans modunda, cihaz ayarları maksimum performans için optimize edilmiştir (örn. Oyun). Bu modda pil tüketimi buna göre artar. Güç tasarrufu yaparken, uygulamaların arka plan etkinlikleri kısıtlanır, sistem sesleri ve e-postalar için otomatik senkronizasyon devre dışı bırakılır ve görsel efektler azaltılır.
Ultra güç tasarrufu modunda yalnızca belirli uygulamalar (maksimum 6) kullanılabilir. Ancak bunlar serbestçe seçilebilir. Mod, değiştirilen yüzeyden kaynaklandığından, bu bildirim çubuğundaki bir simgeyle gösterilmez.
Bahsedilen Ayarları Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Pil
Mobil Veri
Sembol, cihazın hücresel şebekede kayıtlı olup olmadığını gösterir. Mobil veri etkinleştirilirse, kullanılan bağlantı türü de görüntülenir. Çift SIM kullanırken, aşağıdaki bilgiler her iki SIM kart için ayrı ayrı görüntülenir.
Bahsedilen Ayarı Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Kablosuz ve ağlar
Ek olarak, o anda oturum açmış olduğunuz şebeke operatörünü ve mevcut ağ hızını görüntüleyebilirsiniz.
Not: Çentikli cihazlar için, daha uzun şebeke operatörü adları (örn. Vodafone), etkinleştirmeye rağmen (her zaman) görüntülenmez.
Bahsedilen Ayarı Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Ekran > Diğer ekran ayarları
Veri tüketimi optimizasyonu, uygulamaların tüm arka plan etkinliklerini kısıtlayarak veri kullanımını azaltır. Veriler yalnızca ilgili uygulama / uygulama aktif olarak kullanıldığında kullanılır.
Bahsedilen Ayarı Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > Mobil ağ
Cevapsız aramalar ve gelen mesajlar (SMS) elbette bildirim çubuğunda da görüntülenir.
Simge, bir kablosuz ağa olan bağlantıyı gösterir. İnternet bağlantısı genellikle bu yolla kurulur. Ağ internete bağlantı kuramazsa, bu da görüntülenir. Veri trafiğini gösteren sağ alttaki küçük oklar yerine, bu durumda bir ünlem işareti gösterilir.
Cihazınızla kendi WiFi ağızınızı da kurabilir ve ardından diğer cihazların mobil veri bağlantısı üzerinden İnternet’e erişmesine izin verebilirsiniz. Bu, bir WiFi etkin noktası aracılığıyla yapılır.
Bahsedilen Ayarı Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > İnternet paylaşımı
Yarım daire oklu WiFi simgesi ve hücresel ağ simgesi, WiFi ve mobil veri arasında bir değişiklik olduğunu gösterir. WiFi+ seçeneğini etkinleştirdiyseniz, cihazınız ağ kalitesini değerlendirir ve gerekirse başka bir bağlantıya geçer.
Uçuş modunda, akıllı telefonun hücresel, WiFi, Bluetooth vb. Tüm bağlantıları tamamen kesilir ve bağlantı gönderilmez veya alınmaz.
Ayarı Nerede Bulabilirim?
Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > Uçak modu
VPN, sanal bir özel ağdır. Bu genellikle hareket halindeyken bir ev veya iş ağında oturum açmak için bir mobil cihazla kullanılır. Veya bir VPN sunucusu aracılığıyla (genel / üçüncü taraf) üzerinden güvenli bir şekilde gezinmek için.
Bluetooth muhtemelen en popüler bağlantı seçeneklerinden biridir. Ancak, sınırlı hız nedeniyle, artık klasik veri aktarımı için kullanılmamaktadır. Daha ziyade, kulaklıklar, hoparlörler veya benzeri gibi çevresel cihazlar için bir bağlantı görevi görür.
NFC (Yakın Alan İletişimi), RFID teknolojisine dayalı temassız veri alışverişi için bir iletim standardıdır. Menzil birkaç santimetre ile sınırlıdır, maksimum iletim hızı 424 kBit / s’dir.
Huawei Share ile veri aktarımı gerçekleştirdiyseniz bu sembolü göreceksiniz.
Konum erişimi ile cihazınızın mevcut konumu belirlenir. Bu, GPS, WiFi etkin noktaları ve verici direk koordinatları kullanılarak yapılır.
Messenger mesajları, çağrılar vb. gibi sesli bildirimler varsayılan olarak etkindir. Bunun için fazladan bir sembol gösterilmemiştir.
Ancak biraz daha sessiz isterseniz, bildirimleri yalnızca titreşimle bildirebilir, sesi tamamen kapatabilir veya rahatsız etmeyin moduna geçebilirsiniz. Rahatsız etmeyin modunu belirli kurallara göre etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz.
Kablolu kulaklık, mikrofon veya kulaklık bağladıysanız, bu, bu simgeyle gösterilir. Sembol, hem jak konektörü (3,5 mm) hem de USB-C aracılığıyla bağlandığında görünür.
Saat uygulaması aracılığıyla etkin bir çalar saatiniz varsa, bu simge görüntülenir.
Göz dostu mod, mavi ışığı filtreler ve daha sıcak bir ton oluşturur. Bu, özellikle karanlık ışık koşullarında gözler için daha kolaydır. Burada da, bu modun yalnızca akşamları (karanlıkta) otomatik olarak etkinleştirilmesini ve sabah tekrar devre dışı bırakılmasını sağlamak için zaman kurallarını kullanabilirsiniz.
Umarız faydalı bir rehber olmuştur, bunlara rağmen açıklanmasını istediğiniz bir fonksiyon varsa, yorumlara yazabilirsiniz.