Corona virüsü salgını nedeniyle pek çoğumuzun evden çalıştığı şu günlerde sizler için en iyi video konferans görüşmeleri yapabileceğiniz uygulamaları derledik.
Corona virüsü salgını nedeniyle pek çok şirket çalışanlarını home-office çalışma şekline geçirdi. Şu anda pek çok kişi evden çalışıyor. Tabii ki bazıları için evden çalışma şekli dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bunun için de evden çalışmayı birkaç değişiklikle daha verimli hale getirmeniz gerekiyor. Evde çalışırken bir başka problem ise; toplantılar. Freelance ya da home-office çalışanlar genellikle video konferans görüşmeleri yaparak, toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Ancak ev ortamında gerek internet alt yapısı gerekse çevresel nedenlerden dolayı bu görüşmeler çok verimli olamayabiliyor. Biz de daha iyi bir görüntülü konuşma deneyimi için ipuçlarını ve en iyi ücretsiz görüntülü konuşma uygulamalarını sizler için derledik…
1- Viber
Viber, internet bağlantısı aracılığıyla (Wi-Fi veya mobil veri*) dünyadaki herhangi biriyle bağlantı kurmanı sağlayan ücretsiz bir messenger uygulamasıdır. Viber messenger ile arkadaşlarına ve ailene mesaj gönder.
Mesajlaş – Arama Yap – Görüntülü Konuş
250 kişilik grup sohbeti yapmaya ne dersin?
Viber messenger ile kolayca aynı anda 250 kişiye kadar grup sohbeti yapabilirsin! En sevdiğin kişilerle grup sohbetlerinde buluş, çalışma grupları oluştur ve etkinlikleri kolayca organize et. Ayrıca herhangi bir kullanıcının sesli veya metin mesajını da “beğenebilirsin”.
2- Zoom
Ev ortamından çalışma düzenine geçen birçok şirket toplantılarını video konferans aracılığıyla yapıyor ve bu noktada canlı video toplantı programları önem kazanıyor. Salgınla birlikte popülerliği artan Zoom uygulaması da bu noktada merak edilen programlar arasında. Zoom ile Toplu halde görüntülü toplantılar yapabilirsiniz.
3- WeChat
WeChat bir sohbet ve sosyal medya uygulamasından daha fazlasıdır. WeChat aynı zamanda dünyanın dört bir tarafından kullanıcıların buluştuğu bir yaşam tarzıdır. Uygulama ile arkadaşlarınızla sohbet edebilir, haber okuyabilir ve Resmi Hesaplar ve Mini Programlar üzerinde yer alan yerel hizmetleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli oyunlar oynayarak, WeChat Pay mobil ödeme özellikleri ve daha fazlasından faydalanabilirsiniz.
4- Telegram
Whatsapp’a rakip olarak kurulan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. Son dönemde Whatsapp’ın en büyük rakibi olarak ortaya çıkan ve şimdiden milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan Telegram, büyümesini her geçen gün sürdürerek, daha çok insana ulaşıyor.Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir.
5- Skype
Kuşkusuz bu listedeki en popüler uygulama Skype. Oldukça uzun yıllardır kullanılan Skype, basit ve kolay bir kullanım sunuyor. Bu görüntülü sohbet yazılımı hem ücretsiz hem de ücretli çağrı olanağı sunuyor. Ücretli sürümü, kullanıcının dünyadaki herhangi bir numarayı nominal bir fiyata aramasına izin veriyor. Sadece sesli arama yapmakla kalmaz, görüntülü arama da yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum yapmadan önce lütfen DİKKAT EDİN;
-Marka karalayıcı yorumlar onaylanmaz.
-Aynı soruyu tekrar tekrar sorulduğunda, sorulan sorular spam olarak değerlendirilir ve onaylanmaz. Lütfen soru sormadan önce sorulan soruları okuyunuz.
-Hakaret, küfür vb. söylemler içeren yorumlar onaylanmaz.
-Güncelleme hakkında Sıkça Sorulan Sorular kısmını okuyup sorunuzu sorabilirsiniz. S.S.S. sayfasında yer alan sorularınız yayınlanmaz.