FreeBuds ve FreeLace Serisi Kulaklıkların Temizlenmesi
2

Ses kalitesi, gürültü engelleme ve aramalar açısından en iyi performans için ve kulak kanalında alerjik reaksiyonları önlemek için haftada bir kez kulaklığı temizleyip bakımını yapmamız önerilir.

ℹ Kablosuz kulaklığın dış yüzeyini temizlemek için alkollü veya antibakteriyel mendil kullanabilirsiniz. Ancak kulaklığın içine nem veya su girmesini önlemek için kulak yastıklarını, şarj bağlantı noktalarını ve temas noktalarını, hoparlör ağını, hava çıkış ızgaralarını ve mikrofon deliklerini temizlemek için bunları kullanmayın.

FreeBuds serisi TWS kulaklıkları temizleme

Şarj kutusunu, bağlantı noktasını ve kontakları temizleyin:

🔸 Şarj kutusunu temizlemek için yumuşak ve kuru bir bez kullanın. Gerekirse şarj kutusunun dış yüzeyini temizlemek için %70 alkol içeren ıslak mendil kullanabilirsiniz. Kulaklıkları kutuya geri koymadan önce şarj kutusunun kuru olduğundan emin olun.

🔸 Şarj portundaki nesneleri temizlemek için temiz, kuru ve yumuşak bir fırça kullanın.

🔸 Şarj kutusundaki şarj temas noktalarının yüzeyini nazikçe silmek için sivri uçlu temiz, kuru bir pamuklu çubuk kullanın.

NOT: Şarj kutusunu temizlemek için suya batırılmış bir bez kullanmayın ve kutuyu temizlemek için aşırı güç kullanmayın. Aksi takdirde üzerindeki temas noktaları deforme olabilir veya kasanın yüzeyi zarar görebilir.

Kulakiçi kulaklıklar ter, duş jeli, şampuan veya diğer sıvılara maruz kaldıysa veya bir egzersiz sırasında FreeBuds serisi kulaklıkları kullandıysanız, yeniden kullanmadan önce kulakiçi kulaklıkların yüzeyini ve şarj temas noktalarını temizlediğinizden ve kuruladığınızdan emin olun. onları kutuya koy.

Ses yayan deliği, hava çıkış ızgarasını ve mikrofon deliğini temizleyin:

🔸 Deliklerdeki kiri ve mumu nazikçe temizlemek için sivri uçlu temiz, kuru bir pamuklu çubuk kullanın ve ardından delikleri temizlemek için yumuşak bir bez kullanın.

Ses yayan deliğin ve hava çıkış ızgarasının konumları hakkında ayrıntılar için, İşlev Düğmeleri ve Kulaklık Bağlantı Noktaları bölümüne bakın.

Pedleri temizleyin:

🔸 Kulak pedlerini çıkarıp temiz su ile yıkayın veya alkol içermeyen ıslak mendil ile silin. Sabun veya diğer ev temizlik ürünlerini kullanmayın.

🔸 Kulak pedlerini tekrar kulaklığa takmadan önce temizlemek için lütfen temiz, kuru ve yumuşak bir bez kullanın.

ℹ Alkol tahrişe neden olabileceğinden, pedleri temizlemek için alkol içeren mendiller kullanmayın.

FreeBuds Studio’yu temizleyin

Örgü kumaşı ve pedleri temizleyin: Yabancı cisimleri nazikçe çıkarmak için yumuşak bir fırça kullanın. Kulak yastıklarını nazikçe temizlemek için yumuşak, hafif nemli bir bez kullanın.

Mikrofon deliğinin metal ızgarasını temizleyin: Metal ağı temizlemek için yumuşak bir fırça kullanın ve ardından temizlemek için yumuşak bir bez kullanın.

FreeLace serisi kablosuz kulaklıkları temizleyin

Ses yayan deliği ve hava çıkış ızgarasını temizleme

Ses emisyon deliği ve hava çıkış ızgarasındaki kiri ve kiri nazikçe temizlemek için temiz, kuru, yumuşak bir fırça kullanın ve ardından delikleri temizlemek için yumuşak bir bez kullanın.

Ses yayan deliğin ve hava çıkış ızgarasının konumları hakkında ayrıntılar için, İşlev Düğmeleri ve Kulaklık Bağlantı Noktaları bölümüne bakın.

Pedleri temizleme:

🔸 Kulak pedlerini çıkarıp temiz su ile yıkayın veya alkol içermeyen ıslak mendil ile silin. Sabun veya diğer ev temizlik ürünlerini kullanmayın.

🔸 Kulak pedlerini tekrar kulaklığa takmadan önce temizlemek için lütfen temiz, kuru ve yumuşak bir bez kullanın. Pedlerin ses yayan deliklere düzgün şekilde takıldığından emin olun.

ℹ Alkol tahrişe neden olabileceğinden, pedleri temizlemek için alkol içeren mendiller kullanmayın.

Kulaklığın üst kısmındaki arka kapağı temizleyin: CD doku çizgilerine göre arka kapağı nazikçe silmek için temiz bir pamuklu bez kullanın. Temizlerken subwoofer’ın deliklerine dokunmayın.

Kulaklıkları temizleyin: Kulaklıkları (boyun kablosu, kulaklıklar, kontrol paneli ve pil kutusu dahil) temiz ve kuru olana kadar yumuşak, nemli bir bez kullanarak nazikçe silin.

Kablosuz kulaklık kullanmak için sağlık ipuçları

Kablosuz kulaklıklar kulaklarla temas halinde olduğundan, bunları takarken rahatsızlık hissederseniz lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

👉 FreeBuds/FreeLace serisi kulaklıklar cildi tahriş edebilecek ter, duş jeli, şampuan, kozmetik, güneş kremi veya diğer cilt bakım sıvılarına maruz kaldıysa veya egzersiz sırasında kullandıysanız, temizleyip kuruladığınızdan emin olun. tekrar kullanmadan önce kulaklıkları ve kulaklarınızı

👉 Rahatsızlık veya tahrişe neden olan maddeler olup olmadığını görmek için kulaklığın malzemesini kontrol edin. Daha fazla ayrıntı için.

Kulaklarınız kızarırsa, kaşınırsa veya tahriş olursa, kullanmayı bırakın ve hemen temizleyin. Hala rahatsızlık hissediyorsanız, bir doktora danışın ve kullanmaya devam edip etmeyeceğinize karar verin.

Umarız bu ipuçları işe yarar!

Yazımız için aşağıdaki emojilerden bir tanesini seç!
  • 1
    g_zel
    Güzel
  • 0
    _dare_eder
    İdare Eder
  • 0
    gereksiz
    Gereksiz

Sayfamızın tek amacı sizlerin Huawei kullanım deneyimlerinizi en yüksek seviyeye taşımak ve kolaylıklar sağlamaktır... İlginç haberler, promosyonlar/yarışmalar ve #Huawei hakkında güncelleme yenilik haberleri öğrenen ilk siz olun! Siz değerli Huawei severler ile hem teknik hem de bilgi anlamında paylaşımlar yaparak sizlere en doğruyu ve en günceli sunabilmek.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 3 sene önce

    Eğer kulakiçi kulaklık kullanırken bir süre sonra terleme, kaşıntı ve akıntı benzeri durumlar yaşarsanız hemen kullanmayı bırakmanızı tavsiye ederim. Ben yıllardır kulakiçi kulaklık kullanıyordum ve huawei freebuds pro’yu aylarca kullandıktan sonra bir anda yukarıda bahsettiğim problemler çıkmaya başladı kulaklarımda ve silikon padlerden olabileceği düşüncesiyle farklı bir kulaklık padleri ile değiştirdim, ancak aynı sorunlar bu padlerde de oluştu. Sonrasında ise freebuds 4 aldım padsiz olduğu için ancak kulaklarımda problemler devam edince mecbur bir doktora gösterdim. Doktor bir egzema çeşidi oluştuğunu ve eğer kullanmaya devam edersem bu akıntı sorununun önüne geçemeyeceğimizi belirtti ve kortizonlu ilaç tedavisine başladık, hızlıca da iyileşti kulaklarım. Ancak ne zaman kulakiçi kulaklık kullansam gene hafif bir yanma ve kaşıntı ile tekrar sorunlar başlıyor. Bir kaç doktor arkadaşım uzunca bir süre kullanmamamı (minimum 1 sene) ve vücudun bu alerik reaksiyonu unutması için vakit vermemi tavsiye etti, bu yüzden bir kaç aydır sadece kulaküstü kulaklık kullanıyorum.

    Bu durum sadece huawei kulaklıklarda olmuyor, genel olarak padli kulaklıkların marka fark etmeksizin hepsinde olabiliyor. Reddit vb yerlerde aynı durumdan muzdarip çok fazla kullanıcı görebilirsiniz farklı markalar altında.

    Benim gibi bu problemi sonradan yaşamaya başlayan oldu mu bilmiyorum ancak dikkatimi çeken bir nokta var ki özellikle bu durumun ikinci biontec covid aşısının hemen sonrasında başıma gelmiş olması!!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir