1987 yılından bu yana Huawei, milyarları bulan kullanıcılarını en yüksek teknolojiyle buluştururken her zaman 3 iletişim yöntemine verdiği önem ile büyülemiştir. Bunlar Görsel , İşitsel ve Kinestetik. Memnuniyet odaklı geliştirilen büyüleyici tasarım ve sınıfının sınırlarını zorlayan hatta aşan teknolojik gelişimlerle bu eşsiz ekosistemde büyülenmemek elde değil.
Peki bu büyünün devamı için neler yapılmalı?
Ar-Ge ve genç yeteneklere verdiği desteklerle de sektörünün öncüsü rolünde olan Huawei; dünyada ciddi bir gönüllü geliştirici desteğini de çok önemseyerek teknolojinin standartlarını yeniden tanımlıyor. İşbirliklerin en önemlilerinden biri de ülkemizde 20 yıldır devam ediyor.

Türkiye’deki 20. yılında işbirliğini büyüterek devam ettiren Huawei; bilişim sektörüne genç yeteneklerin kazandırılmasına yönelik eğitim odaklı faaliyetlerine devam ediyor.
“Huawei Bilişim Akademisi Zirvesi” etkinliğinde, akademi yöneticilerinin ve programa dahil üniversite temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Huawei ‘den yapılan açıklamaya göre, pandemi etkisiyle biraz ertelenmiş olsa da sonunda bu yıl düzenlenen; ilk kez özelliğine sahip Huawei Bilişim Akademisi programının vizyonu, yerel ve küresel platformlarda gerçekleştirilen faaliyetler, programın eğitim ekosistemi ve bilişim sektörü özelinde Huawei’ye sağlanan katkılar konuları temeli oluşturdu.
Türkiye’de 26 üniversite ile 3 binin üzerinde öğrenciye ulaşılan programda Huawei Bilişim Akademisi’nin de desteğiyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne olumlu katkı sağlanırken, global teknolojik imkanlara da ulaşılabilirliği sağlanmış oluyor.

İş dünyası ile eğitim kurumlarında köprü görevi gören Huawei Bilişim Akademisi (Huawei ICT Academy), bilişim endüstrisi için yenilikçi bir yetenek ekosistemi oluşturulmasına da katkıda bulunuyor. Geleceği şekillendiren teknolojinin Bilgi Teknolojileri öncülüğünde gerçekleşeceği göz önüne alındığında, yeni yeteneklerin yetiştirilmesi daha önemli bir hal almaktadır.
Huawei hali hazırda 170’den fazla ülke ve bölgede, 3 milyardan fazla insanı teknoloji ile buluşturmaktadır. Kullanıcı memnuniyetini üst sıralarda tutan bir teknoloji devi olmasıyla da hayranlığını artıran Huawei; bu büyük deneyimin de yardımıyla, Bilişim Akademisi projesini daha fazla geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. UNESCO, GEDS, IFEES gibi uluslararası organizasyonlarla birlikte çalışan Huawei; dünya çapında yarışmalar düzenliyor ve üniversitelerdeki genç yeteneklerin projeler geliştirmelerine destek olmaktadır. Stratejik olarak Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan Türkiye, Huawei için kültürel çeşitlilikle daha da önemli bir konumda bulunmaktadır.
İnsanın şekillendirdiği bir gelecekte elbette genç yeteneklerin yeri bir başka öneme sahip. Huawei ile doğa dostu dijital dönüşüm, global köprüler kurularak daha da heyecanlı hale geliyor.
Teknolojide ve Tabii Ki Huawei’de Kalınız!