Yakın zamanda, Huawei amiral gemisi P serisi akıllı telefon serisinin geliştirilmesinden sorumlu olan Huawei Kıdemli Ürün Müdürü Bay Wang Yonggang, Huawei P serisi amiral gemilerinin dünya çapında 100 milyon satışı aştığına dairbir haber verdi, Çin’de neredeyse 10 yıl önce Huawei Ascend P1’i piyasaya sürdüğünden beri.
Huawei Xinsheng çevrimiçi forumunda (Çin’deki Huawei kullanıcıları için bir çevrimiçi topluluk) bir blog yazısı aracılığıyla, Huawei’nin ilk amiral gemisi olan Huawei Ascend P1’i 2012 yılında piyasaya sürmesinden bu yana 10 yıl boyunca Huawei’nin akıllı telefon pazarında elde ettiği birçok kilometre taşını paylaştı.
Huawei, Huawei Ascend P1 için geliştirmeye ilk olarak 2011 yazında başlandı ve Huawei, sektörde adını duyurmak için ilk rekabetçi amiral gemisi akıllı telefonunu piyasaya sürmek istedi. Bay Wang Yonggang, Huawei’nin Pekin, Şanghay ve Xi’an’dan araştırma ekiplerini, Shenzhen ekibiyle birlikte Huawei Ascend P1’in geliştirilmesine yardımcı olmak için Shenzhen’e çağırdı.
Aylarca süren pazar araştırması ve prototiplerin ardından nihayet Ocak 2012’de 4.3 AMOLED ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, hafif ve 7.6 mm tek gövdeli 8MP BSI arka kamera ile RMB amiral gemisi fiyatıyla Huawei Ascend P1’i piyasaya sürdüler. 2.999 (471 USD).
Huawei Ascend P1 herhangi bir ölçümde en çok satan olmasa da, Huawei’nin Çin halkı için ilk amiral gemisi akıllı telefonuyla B2B (Business to Business) şirketinden B2C (Business to Consumer) şirketine geçişteki ilk adımıydı.
Ancak Huawei’nin bir sonraki amiral gemisi olan Huawei Ascend P2, Çin’de piyasaya sürülmedi ve bunun yerine 2013 yılında Avrupa ve Japon pazarları gibi pazarlarda Çin dışında piyasaya sürüldü. Bunun nedeni kısmen Huawei Ascend P2’nin 4G ile donatılmış olmasıydı. Çin’in 2014 yılına kadar uygun bir sunumu yoktu ve bu nedenle Huawei, bunun yerine küresel pazarda piyasaya sürmeye karar verdi. Huawei Ascend P2 aynı zamanda Huawei’nin şirket içi Kirin SOC’sine sahip ilk Huawei amiral gemisiydi.
Huawei için bir sonraki kilometre taşı, gösteriyi durduran kimlik tasarımına sahip Huawei Ascend P6 oldu, çünkü P6 piyasaya sürüldüğü sırada yalnızca 6.18 mm kalınlığında dünyanın en ince akıllı telefonuydu. Geriye dönüp bakıldığında, uzun yıllar boyunca Huawei P serisi amiral gemilerinin birinci sınıf tasarım dilini tanımlayan Huawei amiral gemisi oldu.
Bir sonraki büyük sıçrama, çift arka kamera kurulumuna sahip Huawei P9 oldu. Huawei P9, Huawei’nin ünlü kamera görüntüleme şirketi Leica ile işbirliği yapan ilk telefonuydu ve P9’un arka kamerası, tek renkli bir lensin yanı sıra normal bir renkli lens ile donatılmıştı.
Fotoğrafçılıkta bir sonraki nesil sıçrama, geniş lens, monokrom lens ve çok yönlü fotoğrafçılık için telefoto lensten oluşan endüstride çığır açan üçlü kamera kurulumuna sahip Huawei P20 Pro ile oldu. Huawei P20 Pro ayrıca, Huawei’nin birinci sınıf pazardaki amiral gemisi tasarım felsefesini pekiştiren popüler Twilight rengi ile birlikte geldi.
Huawei P30 serisi, daha iyi görüntüler için yeni bir RYYB renkli lens türünü benimserken, P40 serisi, seri için 10x optik zoom gibi marjinal yükseltmeler sağladı.
Huawei P50 serisi, yakın zamana kadar oldukça kafa karıştırıcı bir amiral gemisi serisiydi. Ancak Huawei, bu hafta şirketin ilk katlanır amiral gemisi olan P50 Pocket’i piyasaya sürdü ve bu, Huawei’nin P serisi amiral gemilerine bir kez daha yenilik getirdiğini kanıtladı.