1. Anasayfa
  2. EMUI

Petal Search: Uygulamaları ve Oyunları İndirmenin En Kolay Yolu


0

Huawei geliştiricileri ve kullanıcıları Android tabanlı alternatif yazılım ekosistemi hakkında ikna etmek için çalışıyor. Bu bulmacanın bazı parçaları, sırasıyla Google Play Hizmetleri ve Google Play Store’a alternatif olan önemli HMS Core ve Huawei AppGallery’i içeriyor. Ancak Huawei, özellikle aşina oldukları uygulamaları bulmaya ve indirmeye çalışan müşterileri için vakit kaybettirmemeye çalışıyor. Her gün AppGallery’e yeni uygulamalar ve hizmetler eklendiğini duyuyoruz, ancak hala mağazada bulunmayan birçok uygulama (WhatsApp gibi) var. Petal Search burada devreye giriyor. Uygulama dağıtımı ve keşfi için Huawei AppGallery’yi artırmayı amaçlayan bir arama motoru ve Huawei’nin en yeni uygulama çözümü.

Neden Petal Search Ortaya Çıktı?

Huawei’nin neden Petal Search’ü ortaya çıkardığını anlamak için birkaç adım geriye gidelim ve şirketin neyi çözmeye çalıştığını anlayalım. Trump’ın geçen yıl imzaladığı icra emri, ABD şirketlerinin Huawei’ye belirli mal ve hizmetleri satması yasaklandı. Sonuç olarak, Google, Huawei ile yeni bir Mobil Uygulama Dağıtım Anlaşmasına (MADA) giremedi ve Çinli şirketin özel Google uygulamaları paketi olan Google Mobile Services’ı (GMS) yeni mobil cihazlara dağıtmasını engelledi. Bu tescilli Google uygulamaları, YouTube, Google Arama, Google Chrome ve daha da önemlisi Google Play Store ve Google Play Hizmetleri gibi popüler hizmetleri içeriyor.

AppGallery – Play Store Alternatifi

Google’ın Android uygulama dağıtımındaki tuhaflığı göz önüne alındığında, Google Play Store’un olmaması, ortalama bir kullanıcının en büyük uygulama kaynağını kaybettiği anlamına geliyor. Play Store’un varlığı olmadan, kullanıcıların uygulamaları indirmek için çeşitli farklı uygulama kaynaklarına başvurmaları gerekiyor. Play Store’a marka bilincine sahip olmayan bir “sonraki lider” alternatifi yok. Huawei’nin Google Play Store’un yeni cihazlarında bulunmamasına verdiği yanıt, Huawei AppGallery biçiminde geldi. AppGallery, geliştiricilerden, kullanıcılardan ve kurumlardan çok fazla ilgi görüyor – Huawei, Türkiye’nin 15 büyük bankasında imzaladıklarını ve AccuWeather, BBC News, Booking.com, TikTok, Viber gibi birçok popüler uygulamayı taşıdıklarını söylüyor. ve daha fazlası – ancak uygulama mağazasının Play Store’un bazı bölgelerdeki kapsamını yakalamak için hala biraz büyümesi gerekiyor.

HMS Core – Play Servisleri Alternatifi

Google Play Hizmetleri, Google Play’de uygulamalar tarafından yaygın olarak kullanılan bir dizi geliştirici API’si sağlar. Dolayısıyla, Google Play dışından bir uygulama bulup indirse bile, kusursuz bir şekilde çalışacağının garantisi yoktur. Bazı uygulamalar açılmayı reddedebilir, diğerleri ise yalnızca bildirimler gibi yardımcı işlevleri kaybeder. Huawei’nin Google Play Hizmetlerinin yokluğuna verdiği yanıt, Huawei Mobil Hizmetleri (HMS) biçiminde geldi. Huawei’nin dediğine göre, ticaret yasağı yürürlüğe girmeden çok önce HMS üzerinde çalışıyorlar. Ticaret yasağı Huawei’nin alternatif çözümlerinin önemini artırdı ve Huawei’yi HMS’nin GMS ile rekabet gücünü yükseltmeye zorladı. HMS Core’u daha önce daha ayrıntılı olarak araştırdık ve kontrol etmenizi öneririz.

Uygulama Eksikliğini Kapatma

Huawei, Google ile veya Google olmadan Android’i geliştiriyor. Bu amaçla, HMS Core ve AppGallery ikilisi şirketin geliştirme enerjisinin büyük bir kısmını adadığı yer. Huawei, birkaç yıldır bu çözümler üzerinde çalışıyor ve her geliştirmede daha sağlam hale geldi. Ancak, bununla birlikte, kullanıcılarının ihtiyaçları söz konusu olduğunda hala bir boşluk var. WhatsApp gibi son derece popüler uygulamalar da dahil olmak üzere birçok popüler uygulama AppGallery’de hala mevcut değil. Durumu benzersiz kılan, bu uygulamaların birincil işlevlerini sağlamak için Google Play Hizmetlerine ihtiyaç duymuyor. Teorik olarak, Huawei ve Honor akıllı telefonlara temel işlevlerinde herhangi bir sorun olmadan yüklenebilirler. İdeal olarak, popüler uygulamalar AppGallery’de geliştiricilerin kendileri tarafından barındırılmalıdır, ancak bu bir süreçtir ve tam bir çözüm değildir. Öte yandan, kullanıcıların ihtiyaçları hemen karşılanır ve bir uygulamanın resmi AppGallery mağazasında görünmesi için süresiz olarak bekleyemezler.

Bazı kullanıcılar alternatif olarak diğer kaynaklardan uygulama yüklüyor; bunlardan bazıları aşağıda listeledik:

Phone Clone – Bu Huawei yapımı uygulama, yüklü uygulamaların APK dosyası da dahil olmak üzere eski telefonunuzdan verileri yedekler ve bunları yeni cihazınıza aktarır. Bu yalnızca mevcut uygulamaları bir cihazdan diğerine aktarmak için kullanışlı.

Amazon AppStore – Bu, Amazon’un uzun süredir devam eden uygulama mağazasıdır. Oldukça kullanışlı birkaç uygulaması var, ancak popüler uygulamalara karşı kapsam açısından Play Store’a karşı rakip olabilmek için hala bazı şeyler var.

Üçüncü taraf APK siteleri: APKMirror, Aptoide, APKMonk ve APKPure gibi web sitelerinin tümü, birçok Android APK’sını yeniden barındırırken bu geniş kategoriye girer. Ancak, bu uygulamalar geliştiricilerin kendisi tarafından değil kullanıcılar tarafından yüklenir. APKMirror gibi bazıları, her bir gönderimi manuel olarak onaylar ve uygulamanın imzasını Google Play’e yüklenen aynı uygulamaya eşleştirir, bu da diğer mağazalarda normal olmayabilecek daha yüksek kaliteli gönderimlerle sonuçlanır.

F-Droid: F-Droid, açık kaynaklı Android uygulamalarına ev sahipliği yaparak onu popüler bir alternatif haline getiriyor. Ancak, pek çok geliştirici, uygulamalarının ilk etapta açık kaynak olmasını tercih etmiyor, bu nedenle kapsamı çok dar.

Huawei’nin kendi web sitesi, cihazlarında uygulama edinmenin 4 farklı yolundan bahsediyor ve listeledikleri üçüncü yöntem Petal Search. “Milyon Uygulamaya Açılan Kapınız” sloganıyla Huawei, Petal Search’ü kullanıcıların “ihtiyaç duydukları her şeyi bulmaları” için “yeni bir arama aracı” olarak tanıtıyor. Uygulama aslında Android uygulamaları için bir arama motoru.

Petal Search – Uygulamalar için Arama Motoru

Şu anda Huawei ve Honor akıllı telefon kullanıcıları için durum, en sevdikleri uygulamalara ellerini almak için Play Store dışındaki çeşitli uygulama mağazası çözümlerini gözden geçirmeleri ve daha sonra telefona yüklenmeleri. Huawei bunu biliyor aslında, Honor Hindistan’ın Twitter hesabı, uygulama henüz AppGallery’de resmi olarak bulunmadığı için kullanıcıları düzenli olarak WhatsApp’ı indirebilecekleri konusunda eğitiyor. Popüler mesajlaşma uygulaması, Google Play Store’a erişiminiz olmasa bile yüklenebilir, ancak birçok kullanıcı uygulamanın Play Store dışındaki resmi dağıtımından habersiz.

Telefonunuzda Google Play Hizmetleri yüklü olmasa bile çoğu Android uygulaması çalışabilr. Google Nest, şaşırtıcı bir şekilde, GMS eksikliğinden şikayet etmesine rağmen, Play Hizmetleri olmadan gayet iyi çalışıyor gibi görünüyor.

Petal Search, son EMUI güncellemeleri ile birlikle Huawei akıllı telefonlara sunuluyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, İrlanda, Portekiz ve İsviçre dahil olmak üzere çoğu Batı Avrupa ülkesinde Huawei akıllı telefon kullanıcıları, uygulamayı gelecekteki bir güncellemede alacak. Örneğin Huawei P40 serisi, EMUI 10.1.0.131 güncellemesinin bir parçası olarak Petal Search’ü aldı ve yeni satın alınan Huawei P40 serisi cihazlarda uygulama önceden yüklenmiş olacak.

Alternatif olarak, uygulamanın bir OTA güncellemesinde sunulmasını beklemek yerine, kullanıcılar şu anda AppGallery’den Petal Search’ü yükleyebilirler. Uygulama, Huawei olmayan akıllı telefonlara bile yüklenebilir, ancak çalışabilmesi için Huawei Mobil Servisleri‘ni manuel olarak yüklemeniz gerekir.

Kurulum, Gizlilik ve İzinler

Petal Search’ü ilk açtığınızda, uygulamanın gizlilik politikası ve izinlerin kullanımı hakkında sizi bilgilendiren birkaç kurulum ekranı ile karşılaşacaksınız. Huawei hesabınızla zaten oturum açtıysanız, uygulamanın hesap bilgileriniz (ilgili Huawei hesap bilgileri dahil), cihaz bilgileri (ekran boyutu ve saat dilimi dahil), ağ dahil bazı kullanım bilgileri toplayabileceği bildirilir. bilgileri (IP adresiniz dahil) ve hizmet kullanım bilgilerini (reklam tıklamaları, arama sorguları, arama anahtar kelimeleri, arama dili ve tıklanan URL’ler dahil). Tüm veriler, Huawei’nin İrlanda merkezli iştiraki olan Aspiegel Limited’e gönderilir. veri toplama AB’nin sıkı GDPR’sine tabidir. Huawei, bu verilerin “size arama önerileri, reklamlar ve kişiselleştirilmiş haberler… ve ayrıca ürün bilgileri ve analiz amacıyla” toplandığını söylüyor.

Ancak Petal Search, uygulamaları aramak için sizi bir Huawei hesabında oturum açmaya zorlamaz. Bir Huawei hesabı olmadan eksik kalacağınız tek şey, favorilerinize eklediğiniz sayfaları senkronize etme özelliğidir. Petal Search’ün isteyebileceği birçok izin de isteğe bağlıdır. Vermeniz gereken tek izin “depolama” iznidir ve böylece uygulama, indirmeleri telefonunuzun dahili depolama birimine kaydedebilir. Petal Search, varsayılan Resimler, Müzik, Filmler ve İndirme klasörlerinde, indirilen dosyalarınızı depoladığı “PetalSearch” adlı yeni bir klasör oluşturur, böylece uygulama depolama alanınızın karmaşıklaşmasına katkıda bulunmaz. Uygulamanın istediği diğer izinler, Huawei’nin Petal Search’ün bu izinleri neden isteyebileceğine ilişkin açıklamalarıyla birlikte aşağıdaki ekran görüntülerinde gösterildiği gibidir. Bu izinlerin çoğu yalnızca Petal Search’ün bir arama gerçekleştirirken takviminizden, e-postanızdan, iletilerinizden, not defterinizden vb. İlgili girişleri yansıtabilmesi için kullanılır, ancak bu uygulamanın ana işlevselliği için gerekli değildir ve devre dışı bırakılabilir uygulamasının ayarlarında.

Petal Search’e Göz Atalım

Petal Search’ü yükledikten sonra, yapmak isteyeceğiniz ilk şey “Ara” sekmesine göz atmaktır. Burası, Android cihazınızı Android cihazınızda bulacağınız ve indireceğiniz yerdir. Bir arama terimi girmediyseniz, Petal Search varsayılan olarak size 3 farklı kategoriden bir dizi uygulama gösterir: “Temel Uygulamalar”, “En İyi Yerel Uygulamalar” ve “Trend Olan Uygulamalar”. Bu 3 kategoride gösterilen uygulamalar, bölgenizdeki, uygulamanın ayarlarında değiştirilebilen popüler uygulamalar listesinden derlenir. Örneğin, bölgeniz Türkiye olarak ayarlandığında, aşağıdaki ekran görüntülerinde gösterildiği gibi uygulamalar görünecektir.

“Ben” sekmesine dokunarak eriştiğiniz Petal Search ayarlarında, arama geçmişinizi görüntüleyebilir, Gizli moda geçebilir (arama geçmişini devre dışı bırakır), indirdiğiniz uygulamaları görebilir (ve dosyalarınızın kaydedildiği yer), dili ve bölgeyi arayın, güvenli arama düzeyinizi seçin ve uygulamanın arama kapsamını değiştirin. Arama dili ve bölgesi için 40’tan fazla dil ve 45’den fazla ülke arasından seçim yapabilirsiniz. Güvenli arama özelliği için, uygunsuz uygulamaların aramalarda görünmesini engellemek için güvenli arama filtresi seviyesini ayarlayabilirsiniz. Son olarak, arama kapsamı için, cihazınızda hangi içeriğin aranacağını sınırlamak için kapsamı değiştirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Huawei’nin arama motoru çözümü olan Petal Search’ü ve çalışmasını sağlayan Huawei hizmetlerinden bahsettik, umarız beğenirsiniz.

Yazımız için aşağıdaki emojilerden bir tanesini seç!
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    _dare_eder
    İdare Eder
  • 0
    gereksiz
    Gereksiz

Sayfamızın tek amacı sizlerin Huawei kullanım deneyimlerinizi en yüksek seviyeye taşımak ve kolaylıklar sağlamaktır... İlginç haberler, promosyonlar/yarışmalar ve #Huawei hakkında güncelleme yenilik haberleri öğrenen ilk siz olun! Siz değerli Huawei severler ile hem teknik hem de bilgi anlamında paylaşımlar yaparak sizlere en doğruyu ve en günceli sunabilmek.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir